NEN Normen

Breadcrumbs

Controle aardvoorzieningen
Met een controle van uw aardvoorzieningen controleren we of uw elektrische installatie voldoet aan de juiste waarde met betrekking tot de aarding. Wij adviseren u om eens per 10 jaar de aarding van uw elektrische installatie te laten controleren om er zeker van te zijn dat uw elektrische installatie goed geaard is. Uiteraard zijn er nog meer momenten waarbij het verstandig is om de aarding te laten controleren. Denk hierbij aan een verbouwing, een nieuwe woning of aanpassingen in de elektrische installatie.

Isolatie metingen
Ook elektrische apparatuur moet regelmatig worden gecontroleerd. Bij een isolatie meting meten we de bedrading en bekabeling van de installatie. Hierbij kunnen we meten of er in de installatie sprake is van een gedeelte dat niet goed geïsoleerd is. Het gaat om de elektrische veiligheid van de installatie.

Vermogen controle 
Met vermogen controle meten we of de groepen niet worden overbelast. Ook is het belangrijk om deze controle met regelmaat uit te laten voeren. Zodra er een groep overbelast wordt zou de groep oververhit kunnen raken. Deze groep kan in zo’n geval tot een brandgevaarlijke situatie leiden.

Keuren van de elektrische installatie
Het inspecteren/keuren van uw elektrische installatie is voor uw bedrijf een belangrijk moment om kritisch te kijken naar de huidige situatie. Voldoet deze nog aan uw eisen en daarnaast ook aan de veiligheid voor u en uw werknemers.
Tevens is het van belang dat u kunt aantonen dat uw elektrische installatie is goedgekeurd voor uw brandverzekering. Tegenwoordig wordt door de verzekering meestal een Scope 8 of 10 inspectie geëist. Voor deze inspectie willen wij u graag doorverwijzen naar een gecertificeerd bedrijf.

Alleen het keuren van uw elektrische installatie is niet voldoende. Als er gebreken aan uw elektrische installatie zijn geconstateerd moeten deze te worden verholpen. Voor het verhelpen van de gebreken kunt u natuurlijk weer bij ons terecht. Hierna krijgt u van ons een herstelverklaring. Deze heeft u nodig voor uw verzekering.

Keuren van gereedschappen. 
Ook keuren wij uw elektrische gereedschappen. Bent u VCA gecertificeerd dan bent u verplicht uw elektrische gereedschap jaarlijks NEN 3140 te laten keuren.

Wij voeren de keuringen graag voor u uit. Mochten er nog vragen zijn. Neem dan gerust contact met ons op.