Verlichting

Breadcrumbs

Verlichting

Er zijn verschillende soorten verlichting waarmee we dit bereiken. Denk hierbij aan basisverlichting, functionele verlichting, accentverlichting en sfeer verlichting.

Verlichting kan ook energiezuinig zijn. Denk maar aan het toepassen van energie en kosten besparende LED verlichting. Tegenwoordig is LED verlichting niet meer weg te denken. Het is toepasbaar is verschillende situatie, denk hierbij aan:

  • Kantoorverlichting
  • Werkplekverlichting
  • Huisverlichting
  • Noodverlichting
  • Tuinverlichting
  • Het uitlichtingen van uw gevel en/of bedrijfsnaam

Maar hoe gebruik je verlichting?
Dat hangt geheel van de situatie af. Elke omgeving of ruimte heeft zo zijn eigen functionaliteit, waardoor het lichtplan voor elke ruimte weer anders wordt ingevuld. Het gebruik van soort verlichting, soort armaturen en van verschillende kleurtempraturen spelen hier een grote rol in.

Verlichting voor bedrijven
Heeft u moeite met het kiezen van de juiste verlichting of laat u het graag door een professional doen? VHB Elektro Service helpt u graag met het maken van een lichtplan op maat. En aansluitend verzorgen wij ook graag de uitvoering van het lichtplan
Wellicht heeft u al een volledige verlichte ruimten maar heeft u het gevoel dat er iets mist. Wij kunnen lichtmetingen uitvoeren. Hierbij controleren we of er voldoende lichtsterkte is. Indien nodig verzorgen wij graag een passend advies inclusief uitvoering.

Noodverlichting
Noodverlichting is enorm belangrijk. Het stelt mensen in staat veilig een gebouw te verlaten wanneer de stroom uitvalt, ongeacht de oorzaak. Dus niet alleen bij brand. 

Inspectie en onderhoud.
Om de goede werking van noodverlichting te waarborgen moet ten minsten eenmaal per jaar een functionele inspectie en adequaat onderhoud plaats vinden. Er zijn diverse wetten (o.a. Arbo-wet) en normeringen die bepalen dat registratie en onderhoud van noodverlichting verplicht is. Bij de inspectie en het onderhoud van de noodverlichting hoort o.a. het testen van de functionaliteit, visuele inspectie, preventief onderhoud en het uitvoeren van noodzakelijke reparaties. De resultaten zullen worden vastgelegd in een noodverlichtingslogboek.  Met dit logboek kunt u zich verantwoorden bij de controlerende instanties, zoals Brandweer en Arbeidsinspectie.

Mochten er vragen zijn of heeft u interesse in de mogelijkheden. Neem dan gerust contact met ons op.